Contractenrecht

Het contractenrecht, ook wel overeenkomstenrecht genoemd, houdt zich in de meest ruime zin bezig met overeenkomsten, dat wil zeggen met afspraken tussen twee of meerdere partijen. Vragen die in dat kader spelen zijn onder meer: hoe komt een overeenkomst tot stand en wat kun je onderling allemaal regelen? Het kan bijvoorbeeld gaan om een distributie- of een dealerovereenkomst, een agentuurovereenkomst, een franchiseovereenkomst, een huurovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder meer de duur van de overeenkomst, de beëindigingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in geval van onvoorziene omstandigheden of als één van de betrokken partijen de afspraken niet nakomt.
Ook de beperking van aansprakelijkheid en andere risico’s en het afspreken van contractuele boetes kunnen een belangrijke rol spelen, zeker in geval van commerciële contracten met grote financiële belangen.

Een goed doortimmerd contract is een stuk maatwerk. De advocaten en jurist contractenrecht van Juust zijn daarvoor de juiste ‘aannemers’.

Neem contact met ons op

Yetis Cenik

Advocaat

Eef Steentjes

Advocaat en Mediator

Onze advocaten helpen je graag

Vragen over contractenrecht? Juust beschikt over vakspecialisten op het gebied van contractenrecht.

Met korte lijnen en een vast aanspreekpunt zijn wij een perfecte sparringpartner.