Eef Steentjes

Advocaat en Mediator

Eef Steentjes is een geboren en getogen Achterhoeker. Na omzwervingen in Utrecht, Harderwijk en Borculo, is hij begin deze eeuw definitief neergestreken in zijn vertrouwde Lichtenvoorde.

Eef is inmiddels ruim 27 jaar advocaat en sinds de oprichting partner bij Juust. Als voorzitter van de Businessclub Vrienden van Longa’30 en bestuurslid commerciële zaken van SV Longa’30 (voetbal) combineert hij twee grote passies, ondernemers en voetbal.

Eef is graag onder de mensen. Zo is hij lid van serviceclub Ronde Tafel 88 en kom je hem tegen bij bijeenkomsten van Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL), VNO NCW Achterhoek of van andere businessclubs in de regio. Je kunt Eef in alle talen aanspreken, van Engels tot Achterhoeks dialect.

Eef is lid van INSOLAD (vereniging van Insolventierecht Advocaten) en wordt door de Rechtbank Gelderland regelmatig benoemd tot curator. Hij heeft de opleidingen ‘Grotius Insolad Specialisatieopleiding Insolventierecht voor curatoren’, ‘Financiële Economie voor Insolventieadvocaten’, ‘Grotius Fusies en Overnames’ en de ‘Specialisatieopleiding WHOA-herstructureringsdeskundige (Universiteit Leiden) met goed gevolg afgerond.

Daarnaast is Eef actief en ervaren als mediator in zowel arbeidsrechtelijke als zakelijke geschillen. In 2018 is hij geslaagd voor een erkende opleiding tot mediator.  

Eef heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de hoofdrechtsgebieden ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.