Niek Cornelissen

Advocaat

Niek Cornelissen woont sinds 2004 in Winterswijk en is sindsdien stevig geworteld in de Achterhoek. Na tien jaar te hebben gewerkt bij JPR Advocaten werkt hij vanaf 2015 met veel plezier bij Juust. Ook na werktijd zit Niek niet stil. Regelmatig is hij te vinden op het badmintonveld of op de padelbaan.

Niek mengt zich graag tussen andere ondernemers uit de Achterhoek. Hij is lid van de 40+ club van serviceclub Ronde Tafel 42 (Winterswijk-Groenlo) en bezoeker van diverse netwerkevenementen. Niek weet wat ondernemers in de regio bezig houdt.

Niek heeft als advocaat en curator in faillissementen ruime kennis en ervaring opgedaan op verschillende rechtsgebieden. Hij is lid van INSOLAD (vereniging van Insolventierecht Advocaten). Sinds 2014 heeft hij de volgende specialisatieopleidingen afgerond: ‘Grotius Insolad Specialisatieopleiding Insolventierecht voor curatoren’ (cum laude), ‘Financiële Economie voor Insolventieadvocaten’ en de ‘Specialisatieopleiding WHOA-herstructureringsdeskundige (Universiteit Leiden).  

Niek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de hoofdrechtsgebieden huurrecht en insolventierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.