Familierecht

Het familierecht heeft betrekking op de rechtsverhoudingen tussen natuurlijke personen op het gebied van families en relaties.
Het regelt verticale relaties, ontstaan door afstamming, en horizontale relaties. Bij dit laatste moet je denken aan affectieve relaties tussen volwassenen, zoals huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwoning.

Het gaat over ingrijpende gebeurtenissen in de persoonlijke levenssfeer. Een echtscheiding of een verbreking van een relatie kan grote gevolgen hebben. Het is een grote stap die niet zo maar wordt gezet. Twee personen moeten hun levens ontvlechten, zowel persoonlijk/emotioneel als financieel/zakelijk. Er moet van alles geregeld worden, zoals een ouderschapsplan, verdeling van vermogen, waaronder mogelijk een onderneming, alimentatie en pensioenrechten.

Deskundige hulp is daarom erg belangrijk. Het is mogelijk om de ervaren familierecht advocaat van Juust in te schakelen voor eenzijdige belangenbehartiging, maar je kunt ook samen gebruik maken van haar diensten als mediator familierecht. Zie voor dit laatste ook onder mediation.

Neem contact met ons op

Mieke Mulder

Advocaat en Mediator

Onze advocaten helpen je graag

Vragen over familierecht? Juust beschikt over vakspecialisten op het gebied van familierecht.

Met korte lijnen en een vast aanspreekpunt zijn wij een perfecte sparringpartner.